Ειδήσεις

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Σε τι απάντησε και σε τι όχι ο πρωθυπουργός

– Εξαγγελία για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών 2023 κράτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας - κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου- το έργο της κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, επέμεινε ότι αναμένει την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για «τον αφανισμό της μεσαίας τάξης», αλλά και το περιβόητο μαξιλάρι των 37 δισ. «που ήρθε μετά την υπερφορολόγηση των πολιτών». Παράλληλα, ανακοίνωσε νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το 2024 και άφησε ανοικτό το παράθυρο για μείωση εμμέσως φόρων την επόμενη τετραετία αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας.
«Ναι θα έχουμε νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων το 2024, ήδη όμως έχουν γίνει στοχευμένες παρεμβάσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, θυμίζω το 10% για τους γιατρούς αλλά και την λογική των πριμ παραγωγικότητας. Αυτό συνδέεται άρρηκτα και με την αξιολόγηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, αποσύνδεσε τις εκλογές με την αύξηση του κατώτατου μισθού και μάλιστα υπογράμμισε με νόημα -βάζοντας ένα σαφές δίλημμα- ότι  «αν υπάρξει αστάθεια ή κυβέρνηση που ακολουθήσει άλλο πρόγραμμα, τότε επενδυτική βαθμίδα δεν θα δούμε ούτε με τα κιάλια». Η επενδυτική βαθμίδα, όπως είπε, είναι σημαντική για την χώρα μας, αφού θα ωφελήσει και τις επιχειρήσεις αλλά και τους πολίτες.

«Πέτυχε το καλάθι του νοικοκυριού»
«Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με φαινόμενο που απαίτησε παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών. Αυξήθηκαν τα επιτόκια για να μειωθεί ο πληθωρισμός και οι χώρες προχώρησαν σε παρεμβάσεις για ανακούφιση των νοικοκυριών», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός είπε και συνέχισε:  «Οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές, αλλά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μια μικρή αποκλιμάκωση. Εξακολουθούμε και βλέπουμε έναν υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα. Θέλω να θυμίσω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, η κυβέρνηση πήρε μέτρα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος και μας επέτρεψαν να απενεργοποιήσουμε μια σειρά από βόμβες, όπως π.χ τους λογαριασμούς ρεύματος. Το κύριο μέλημά μας είναι οι τιμές των σούπερ μάρκετ. (…) Ήταν τόσο πετυχημένη η πολιτική του καλαθιού του νοικοκυριού που θέλουν να το υιοθετήσουν και άλλες χώρες όπως η Γαλλία. Από το Φεβρουάριο θα έρθει και το market pass».

Περισσότερα στο ethnos.gr - εδώ
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.22
Σελήνη
10 ημερών
1180
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μανουήλ Α΄ Κομνηνός. Τον διαδέχεται ο υιός του Αλέξιος Β΄ Κομνηνός.
1369
Τα Ευρωπαϊκά χριστιανικά στρατεύματα ηττώνται από τους Τούρκους, υπό τον Βαγιαζήτ, στην μάχη της Νικοπόλεως.
1822
Οι αντιπρόσωποι των επαρχιών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος ανακηρύσσουν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο Αρχιστράτηγο.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχεί κοντά στην Χίο τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ.
1867
Ο μέγας βεζύρης Αλή πασάς φθάνει στην Κρήτη και απευθύνει στους Έλληνες επαναστάτες προκήρυξη του σουλτάνου για συνθηκολόγηση.
1908
Συγκέντρωση του λαού των Χανίων στην πλατεία του Άρεως και κήρυξη της ενώσεως της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα.
1923
Οι Ιταλοί αποχωρούν από την Κέρκυρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"