Ειδήσεις

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ την Tρίτη στην Αθήνα

– Θα αποκλείσουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια
 
Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη με τρακτέρ και αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων αποφάσισαν οι αγρότες, μετά την πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
Συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.
 
Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελπίδα Κουτσογιάννη, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας.
 
Αναμένεται μάλιστα να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα.
 
Τη ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.
 
Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
 
Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.50
Δύση: 17.27
Σελήνη
2 ημερών
842
Πεθαίνει ο τελευταίος εικονομάχος αυτοκράτορας Θεόφιλος.
1782
Θάνατος στην Πάτρα του νεομάρτυρα Ζαχαρία από την Άρτα.
1827
Ο Γ. Καραϊσκάκης επιτίθεται νύκτα κατά τουρκικού στρατοπέδου στην Βελίτσα.
Τούρκοι πολιορκούν την εκκλησία της Λαμπρινής Ρεθύμνου και σφάζουν όλους τους χριστιανούς.
1854
Επαναστατικά σώματα επιτίθενται και απελευθερώνουν το Πέτα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!