Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ακυρώθηκαν οι προεδρικές εκλογές - Το «πινγκ πονγκ» ευθυνών και η επόμενη μέρα

altΣε ακύρωση των εκλογών για πρόεδρο οδηγήθηκε τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μία θυελλώδη διαδικασία, με αντικρουόμενες δηλώσεις, ανατροπές και ένα ατέλειωτο πινγκ πονγκ ευθυνών.
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάσθηκε να αποσύρει την πρότασή του για κάλπες στις 10 Μαρτίου, μετά την συμβιβαστική παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος ζήτησε να μην γίνουν εκλογές και το Συνέδριο να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου.

Η Όλγα Γεροβασίλη εξάλλου ζητώντας να μην γίνουν εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχε επί της ουσίας αποσύρει την υποψηφιότητά της λέγοντας χαρακτηριστικά «Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, κάντε μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις»
-Αμέσως μετά ωστόσο άρχισαν οι «διαρροές» από τα δύο στρατόπεδα των μονομάχων που επιδόθηκαν σε ένα «blame game» για το ποιος ήταν τελικά εκείνος που υποχώρησε.
Στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη ανέφεραν πως «το συνέδριο ομόφωνα, ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο κι αποφάνθηκε ξεκάθαρα ότι έχουμε πρόεδρο, δεν χρειάζονται εκλογές και πάμε σε αλλαγές».
«Δεν υπήρξε θετική κατάθεση υποψηφιότητας. Η κυρία Γεροβασίλη δεν μίλησε στο κλείσιμο για κατάθεση υποψηφιότητας της. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυρία Γεροβασίλη δεν ήθελε εκλογές στις 10 Μαρτίου» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Στην ουσία αυτό που λένε στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη είναι πως «παρείλκε η ψηφοφορία επί της πρότασης του προέδρου από τη στιγμή που η κυρία Γεροβασίλη στη δική της πρόταση είχε ουσιαστικά αποσύρει την υποψηφιότητα της λέγοντας: Κάνε μόνος σου τις εκλογές στις 10 Μαρτίου».
Από την πλευρά τους, στελέχη τα οποία στηρίζουν την κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζουν πως «η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν είχε αποσύρει την υποψηφιότητα της, αλλά ζητούσε να γίνουν καταστατικά οι εκλογές στις 30 Μαρτίου».

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
9 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"