Ειδήσεις

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα

Το Αγιο Φως έφθασε στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με ειδική πτήση η οποία προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Από εκεί, συνέχισε το «ταξίδι» του προς το μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και -αεροπορικώς- προς όλες τις άλλες γωνιές της Ελλάδας. 
Ελληνική διπλωματική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, είχε βρεθεί νωρίτερα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός το οποίο και παρέλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. 
Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια φέτος, εξαιτίας και του πολέμου, ενώ μέσα στον Ναό της Αναστάσεως βρέθηκαν λιγότεροι προσκυνητές από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.
«Ευχόμεθα αυτό το φως να φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων, να θερμαίνει τις καρδιές τους, ιδιαιτέρως να φωτίζει τις διάνοιες των αρχόντων του κόσμου τούτου, οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες των ανθρώπων», ανέφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά την παράδοση του Αγίου Φωτός στην ελληνική αντιπροσωπεία.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.38
Σελήνη
11 ημερών
1790
Ο στόλος του Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται μεταξύ τουρκικών και αλγερινών πυρών στην Άνδρο.
1821
Ο οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 παλικάρια τρέπει σε φυγή 8.000 Τούρκους στα Δολιανά.
1828
Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελλο Χανίων κατασφάζοντας τους υπερασπιστές του.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"