Ειδήσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Δύο στους τρεις δεν έχουν ακόμα υποβάλλει – Στις 26/6 λήγει η προθεσμία

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, 40 ημέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία. Μέχρι σήμερα μόλις ένας στους τρεις έχει υποβάλει δήλωση, με τις μισές δηλώσεις να είναι μηδενικές.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 26 Ιουλίου και έως τώρα έχουν υποβληθεί 2,2 εκατομμύρια δηλώσεις, κι απομένουν περίπου άλλα 4,4 εκατ. δηλώσεις καθώς συνολικά υπολογίζεται ότι θα πρέπει να υποβληθούν γύρω στα 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις.

-Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την παράταση που δόθηκε η προθεσμία 26 Ιουλίου ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα.

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, οι μισές είναι μηδενικές, δεν υπάρχει δηλαδή ούτε επιπλέον φόρος αλλά ούτε επιστροφή.

Περίπου 1,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, ενώ 648.000 είναι χρεωστικά.

-Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα λάβουν, αν δεν έχουν ήδη λάβει, χρεωστικό εκκαθαριστικό με τον μέσο όρο του επιπλέον φόρου να είναι 1185 ευρώ.

-Υπάρχουν και περίπου 475.000 φορολογούμενοι οι οποίοι θα πάρουν επιστροφή φόρου, καθώς έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό. Ο μέσος όρος της επιστροφής φόρου είναι 312 ευρώ.

Οι επιστροφές φόρου κατά τα 2/3 μέχρι στιγμής γίνονται άμεσα, δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν έχουν χρέη οπότε δεν έχουμε και συμψηφισμούς, ενώ κατά το ένα τρίτο γίνονται μετά από συμψηφισμούς.

Πηγή ertnews.gr

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.50
Δύση: 17.27
Σελήνη
2 ημερών
842
Πεθαίνει ο τελευταίος εικονομάχος αυτοκράτορας Θεόφιλος.
1782
Θάνατος στην Πάτρα του νεομάρτυρα Ζαχαρία από την Άρτα.
1827
Ο Γ. Καραϊσκάκης επιτίθεται νύκτα κατά τουρκικού στρατοπέδου στην Βελίτσα.
Τούρκοι πολιορκούν την εκκλησία της Λαμπρινής Ρεθύμνου και σφάζουν όλους τους χριστιανούς.
1854
Επαναστατικά σώματα επιτίθενται και απελευθερώνουν το Πέτα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!