Προνόμια εμβολιασμένων: Τι έρχεται μετά το freedom pass σε νέους – Οι οριστικές αποφάσεις

Τι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση μετά την προπληρωμένη κάρτα στους νέους

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Μετά το freedom pass και την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ στους νέους από 18 έως 25 ετών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διευκολύνσεις και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν εμβολιασθεί, προκαλώντας ωστόσο και προβληματισμό σχετικά με τη διάκριση των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Ήδη έχει καθορισθεί στο πλαίσιο των μέτρων που θα απολαμβάνουν όσοι έχουν εμβολιασθεί, ενώ αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν ο έλεγχος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνεται από τους επιχειρηματίες τις εστίασης αλλά και των χώρων ψυχαγωγίας μέσω ειδικής εφαρμογής για το σκανάρισμα του QR Code που υπάρχει στο πιστοποιητικό.

Τι θα ανακοινωθεί
Στόχος της κυβέρνησης με τα προνόμια στους εμβολιασμένους είναι να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται και όχι η επιβολή περιορισμών, όπως έχει δηλώσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.
Ωστόσο δεν αποφεύγεται η διασκέδαση και η πρόσβαση δύο ταχυτήτων καθώς όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί θα κινούνται πιο δύσκολα σε χώρους ψυχαγωγίας και όχι μόνο.
Να σημειωθεί πάντως πως τα προνόμια θα εφαρμοσθούν μόνο σε χώρους ψυχαγωγίας, στα ταξίδια και όχι σε σημεία όπου επιβάλλεται κανείς να πηγαίνει όπως στα σούπερ μάρκετ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.λ.π.

Τα προνόμια
Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί και από την Ευρώπη, όσοι έχουν εμβολιασθεί, θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται από την 1η Ιουλίου.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, τα προνόμια για τους εμβολιασμένους θα περιλαμβάνουν:
-Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
-Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
-Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς και μέτρα

Οι επιχειρήσεις

Τα νέα μέτρα και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους θα φέρουν υποχρεωτικά και διασκέδαση δύο ταχυτήτων, καθώς η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα διαθέτουν τα καταστήματά τους μόνο για εμβολιασμένους ή πρώην ασθενείς οπότε και θα είναι ελεύθεροι μέτρων και περιορισμών σε αριθμό ατόμων και υγειονομικά πρωτόκολλα.
Όσοι επιτρέψουν και σε μη εμβολιασμένους να εισέρχονται θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ισχύουν σήμερα με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων, υποχρέωση για τεστ, μάσκες κ.λ.π.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"