«Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Επιδότηση έως 60% στους δικαιούχους

Σε φάση υλοποίησης περνάει το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών θερμοσίφωνα με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με περίπου 120.000 οικιακούς καταναλωτές, ο οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως και 60% για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να δοθεί στο κοινό και η πλατφόρμα για την έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ενώ αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και ο οδηγός για τους ωφελούμενους αγρότες και επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις
Σημειώνεται πως προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:
Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους, το οποίο θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο.
Πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.
Να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.56
Δύση: 17.27
Σελήνη
8 ημερών
1821
Ο Βαλής της Θεσσαλονίκης Μεχμέτ Εμίν Πασάς καταλαμβάνει την Κασσάνδρας Χαλκιδικής και την μεταβάλλει σε σφαγείο και στάχτη.
1912
Βούλγαροι και Τούρκοι σφάζουν τους κατοίκους του Ελληνικού χωριού Ακ Αλάν της Ανατολικής Θράκης.
1930
Υπογράφεται στην Άγκυρα ελληνοτουρκική συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Κεμάλ Ατατούρκ.
1940
Ο Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης, επιστρέφοντας με το αεροσκάφος του στη βάση του, τραυματίζεται θανάσιμα.
1943
Δύναμη 114 Ιερολοχιτών και 200 αλεξιπτωτιστών απελευθερώνουν προσωρινώς την Σάμο.
Δύναμη 300 ανταρτών του ΕΔΕΣ διεξάγει σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στην Νεράιδα Τρικάλων.
1944
Οι Γερμανοί τουφεκίζουν 17 Έλληνες πατριώτες στην Πρώτη Φλωρίνης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!