Ειδήσεις

Ενίσχυση Α.Σ.Καρδίτσας με Αλεξάντερ Μάντσεν

altΟ Φινλανδός σέντερ στο ρόστερ της ομάδας

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Αλεξάντερ Μάντσεν στο ρόστερ της ομάδας μας.
Ο Φινλανδός αθλητής βρίσκεται ήδη στην Καρδίτσα και εντάσσεται άμεσα στο πρόγραμμα προπονήσεων προκειμένου να ενσωματωθεί στην ομάδα, ενόψει τόσο του Stoiximan Super Cup, όσο και των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στη GBL και το BCL.

O Αλεξάντερ Μάντσεν, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στην ΑΕΚ την περίοδο 2022-23, είναι 30 ετών (γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1995) με ύψος 2.08 μ. και αγωνίζεται ως σέντερ και πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ στη γενέτειρά του Κούβολα, με την οποία αγωνίστηκε στην Α1 Φινλανδίας έως το 2016, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια, μετακόμισε στη Πράγα για την USK, όπου αγωνίστηκε τις σεζόν 2016-17 και 2017-18. Επόμενος σταθμός του η VΕF της Ρίγα, με την οποία πρωταγωνίστησε για τρεις περιόδους, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Λετονίας. Το 2022 ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, με την οποία έφτασε έως τους «8» του BCL. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στη Ρίγα για τη VEF, ενώ το Δεκέμβριο του 2023 μετακόμισε στην Ισπανία και την ACB, φορώντας τη φανέλα της Ανδόρα. Παρέμεινε στην Ισπανία και την ACB και την περασμένη σεζόν, αυτή τη φορά για τη Γέιδα, με την οποία αγωνίστηκε σε 30 αγώνες. Συνολικά, ο Αλεξάντερ Μάντσεν έχει μια πλούσια καριέρα σε υψηλό επίπεδο, με 42 αγώνες στο Basketball Champions League.
Ξεχωριστό κομμάτι στην πορεία του είναι η εθνική ομάδα της Φινλανδίας της οποίας είναι σταθερό μέλος την τελευταία δεκαετία, με την οποία αγωνίστηκε στο πρόσφατο Ευρομπάσκετ, κατακτώντας την 4η θέση της τελικής κατάταξης, μετά την ήττα της Φινλανδίας από την Ελλάδα στο μικρό τελικό. Ο ίδιος έχει αγωνιστεί σε δυο Ευρομπάσκετ και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη φανέλα της χώρας του.
Καλωσορίζουμε τον Αλεξάντερ στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Γνώμη

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
27 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!