Ειδήσεις

Χατζής Ηλίας*: «Η φαρσοκωμωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Τον τελευταίο καιρό , στο χώρο του ποδοσφαίρου, ζούμε στιγμές απείρου κάλλους. Οι γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ συνεχώς ορίζονται και ταυτόχρονα αναβάλλονται, γιατί αυτά που είναι απολύτως αναγκαίο να αποφασισθούν, δεν ευνοούν τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ενώσεων. Αλλεπάλληλες συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά, δυστυχώς γι αυτούς, τα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά ούτε για την ΕΠΟ ούτε για τα μέλη της.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό, υπέγραψε με τη FIFA και την UEFA ένα μνημόνιο συνεργασίας, για να μπορέσει, επιτέλους, να βγει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο από το τέλμα που έχει οδηγηθεί, με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των εκλογέων της. Οι υπερεθνικές ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν και συνέταξαν μια ολιστική μελέτη, σύμφωνη με τα διεθνώς κρατούντα. Ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε και νομοθέτησε, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα στα σωματεία και ταυτόχρονα χρηματοδότησε αυτούς που ανταποκρίθηκαν. Όλα όμως αυτά δεν αρέσουν και δεν άρεσαν ποτέ στο κατεστημένο της ΕΠΟ, που διεκδικεί μονίμως την αποκλειστική διαχείριση του ποδοσφαίρου. Απορρίφθηκε από μεριάς τους η ολιστική μελέτη, γιατί με την εφαρμογή της το κατεστημένο ,χάνει τα προνόμια και ιδιαίτερα το πανίσχυρο χαρτί του, τη διαιτησία. Βλέπετε οι πρόεδροι των ενώσεων τη θέλουν υποταγμένη και όχι ανεξάρτητη, αφού χωρίς αυτήν είναι εντελώς αδύναμοι αφού εκπροσωπούν το ΤΙΠΟΤΑ. Θέλουν να ελέγχουν ακόμη και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ποιοι? Αυτοί που στη δύναμή τους έχουν 6,8, 10 και 12 σωματεία, χωρίς ποτέ να συνεισφέρουν οικονομικά από την τσέπη τους. Δίχως ίχνος τσίπας και σεβασμού στους θεσμούς και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, λοιδορούν τον Υφυπουργό. τον χαρακτηρίζει ένας πρόεδρος, τον χαρακτηρίζει άλλος και ο συντοπίτης του Υφυπουργού Πρόεδρος της ένωσης , αλλά αντίπαλός του στο ψηφοδέλτιο, τον χαρακτηρίζει . Κάποιος που γυρίζει σε όλη την Ελλάδα που αυτοπαρουσιάζεται και αυτοπροβάλλεται ως αρχηγός απειλεί ότι εάν δεν αλλάξει ο υπουργός τον νόμο, θα ζητήσει και πάλι την αναβολή της συνέλευσης του Αυγούστου. Πάντα ισχυρίζονται ότι μάχονται για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά πάντα και πάλι λεφτά από το κράτος ζητάνε.
Οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες τους το ξεκαθάρισαν. Ή Ολιστική μελέτη, όπως είναι, ή διαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες. Ο Υφυπουργός τους έκοψε τον βήχα μια και έξω. Αυτοί αμετανόητοι. Ανέβαλαν την Γ.Σ για να πετύχουν αυτά που θέλουν. ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Συντάσσουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, λες και είναι αυτοί μόνο νεοδημοκράτες. Υπάρχουν και αντίθετες φωνές και είναι και αυτές ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ.
Κε Υφυπουργέ, τόλμησες, έβαλες το μαχαίρι στο κόκκαλο, είσαι η τελευταία ελπίδα και ευκαιρία για το ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα βγει από το λήθαργο που έχει περιπέσει. Ως παλαιός διαιτητής που συνυπήρξαμε αυτόν στον αγωνιστικό χώρο θέλω να τον ρωτήσω με αγωνία: Έχεις την πλήρη αποδοχή από τον φίλαθλο κόσμο. Μέχρι στιγμής τους έχεις απογοητεύσει. Είναι στο χέρι σου να γίνεις ξανά ο ηγέτης του 2004. Οι υπερεθνικές σε στηρίζουν όπως και η κυβέρνηση. Καιρός να βγάλεις από πάνω σου την λέξη, αποφεύγω να την πω, που σου έχουν προσάψει αυτοί οι ίδιοι αυλοκόλακες.

Απευθυνόμενος προς τους προέδρους των ΕΠΣ και δη τους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θέλω να τους πω και να τονίσω:
1.Εχετε δουλειά να κάνετε. Ασχοληθείτε λίγο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και βάλτε σωστές βάσεις, σωστούς κανόνες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα στις κατηγορίες υποδομών.
2. Μην ασχολείστε με την διαιτησία, αρκετά την ταλαιπωρήσατε και την έχετε οδηγήσει, σαν τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ, στον πυθμένα του ωκεανού, εκεί που δεν έχει παρακάτω.
3. Νεοδημοκράτες πρόεδροι, η Νέα Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οι αντίθετες φωνές είναι και αυτές Νεοδημοκρατικές και πολύ περισσότερες από τις δικές σας. Η χώρα μας έχει κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη που νομοθετεί στο κοινοβούλιο. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος. Η ΕΠΟ είναι απλά και μόνο μια ομοσπονδία και όχι κράτος εν κράτει , όπως θέλουν να την παρουσιάσουν αυτοί που την διοικούν.
Κε Υφυπουργέ και Κε πρόεδρε της ΕΠΟ, δώστε ένα τέλος σε αυτή την ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ, σε αυτή την ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζει το ποδόσφαιρο μας τον τελευταίο καιρό.

*ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ. ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ S/L, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣS/L22- 7-2021

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
10 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.