Ειδήσεις

Το ματς της χρονιάς Α.Σ. Καρδίτσας κόντρα στο Λαύριο

altΟ Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ δίνει το πλέον σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή (5 μ.μ.) στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» με αντίπαλο το Λαύρι Megabolt ο με φόντο την παραμονή του στην Basket League.
Οι «κυανόλευκοι» προετοιμάζονται για έναν «τελικό επιβίωσης», έχοντας επίγνωση της σημασίας της αναμέτρησης που μπορεί να κρίνει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Η κρίσιμη αυτή συνάντηση είναι η προτελευταία στην Καρδίτσα και εντάσσεται στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, με το βαθμολογικό της αντίκρυσμα να είναι διπλό. Τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν, ο Α.Σ.Κ. θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας του και σε ένα γεμάτο γήπεδο να διεκδικήσει ένα αποτέλεσμα που θα ανταμείψει όλη τη φετινή προσπάθεια, στο παρθενικό ταξίδι της ομάδας της Καρδίτσας στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.
Ο ανταγωνισμός στη «μάχη» της «ουράς» είναι από τους μεγαλύτερους των τελευταίων ετών και στη γενική κατάταξη, ο Α.Σ.Κ., με ρεκόρ 4-15 βρίσκεται σε τριπλή ισοβαθμία μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας και τον Ιωνικό Νίκαιας. Μία θέση πιο πάνω και με μία νίκη περισσότερη είναι το Λαύριο, από το οποίο η ομάδα της Καρδίτσας είχε ηττηθεί 81-80 στο ματς του Α’ γύρου, σε ένα δραματικό παιχνίδι που η νίκη γλίστρησε μέσα από τα χέρια των «κυανόλευκων».
Με τα παραπάνω δεδομένα αλλά και τα ενδεχόμενα πολλαπλών ισοβαθμιών, ο αγώνας της Κυριακής είναι εκείνος που μπορεί να δώσει στο συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου αυτό που χρειάζεται για να εκπληρώσει τους φετινούς του στόχους. Ο αντίπαλος προέρχεται από μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Άρη, ενώ στις πιο πρόσφατες πέντε αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα έχει επίσης επικρατήσει επί του Απόλλωνα Πάτρας και της ΑΕΚ εκτός έδρας. Η φόρμα και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την έλευση του Γιώργου Λιμνιάτη, έχουν δώσει διαφορετική ψυχολογία στο συγκρότημα της Αττικής, το οποίο έχει την εμπειρία και πραγματοποιεί τη δική του αντεπίθεση στο κυνήγι της παραμονής.
Από την πλευρά του, ο Α.Σ.Κ. έχει πραγματοποιήσει μία σειρά υπερβάσεων με νίκες απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη των πλέι-οφ και μάχονται για ένα υψηλό πλασάρισμα. Το ντεμαράζ, ιδιαίτερα στην Καρδίτσα έχει ανατρέψει τα δεδομένα για την αποφυγή της τελευταίας θέσης και το μεγαλύτερο μερίδιο πιστώνεται στην παρουσία και την επιρροή του φίλαθλου κοινού της πόλης, με τον τρόπο που ανταποκρίνεται και εκδηλώνεται στους εντός έδρας αγώνες. Δεν είναι μυστικό ότι η υπόθεση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία είναι υπόθεση της Καρδίτσας και του κόσμου της και ασφαλώς, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η έδρα και το Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» θα κρίνουν το φετινό στόχο της ομάδας.
Στο «στρατόπεδο» του Α.Σ.Κ. κυριαρχεί αποφασιστικότητα αλλά και απόλυτη συγκέντρωση στην προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι, ενώ άπαντες υπολογίζουν πολλά στη δυναμική της έδρας για να έρθει μία ακόμη νίκη -η πιο καθοριστική- στη φετινή σεζόν.

«Φεύγουν» τα εισιτήρια του αγώνα – Γενική είσοδος σε όλους τους τομείς του γηπέδου!
Με μεγάλη ζήτηση και ανταπόκριση, λόγω της τεράστιας σημασίας του, συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα με το Λαύριο. Τα εισιτήρια διατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ticketmaster.gr, όσο και από τα γραφεία του Α.Σ.Κ. (στο ισόγειο στην οδό Σταμούλη 3), καθημερινά 9-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα και το Σάββατο 6-8 το απόγευμα.
Υπενθυμίζεται ότι έχει οριστεί γενική είσοδος σε όλους τους τομείς του γηπέδου στην τιμή των 10 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο, 5 ευρώ για το παιδικό εισιτήριο και 7 ευρώ για φοιτητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους και άνεργους, πάντοτε με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών εγγράφων.
Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ παροτρύνει όλους τους φιλάθλους να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους με τη διαδικασία της προπώλησης, καθώς μπορούν να επιλέξουν τη θέση τους και παράλληλα, να αποφευχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση, στα εκδοτήρια του γηπέδου.

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.47
Σελήνη
21 ημερών
1302
Οθωμανικές δυνάμεις συνάπτουν με τα βυζαντινά στρατεύματα την πρώτη τακτική μάχη στην πεδιάδα του Βαθέως, στη Νικομήδεια.
1777
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στη Θεσσαλονίκη τον νεομάρτυρα Χριστόδουλο από την Κασσάνδρα.
1952
Εκδιώκονται οι Βούλγαροι από την νησίδα "Γ" του Έβρου, την οποία είχαν καταλάβει παρανόμως.
1953
Θάνατος του Νικολάου Πλαστήρα.
Υπογράφεται στην πόλη Μουνσάν της Βορείου Κορέας η ανακωχή, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος της Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"