Ειδήσεις

Εκτός έδρας ματς για τον ΑΣ Καρδίτσας με τον ΠΑΟΚ

altΤην προετοιμασία του για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνει σιγά-σιγά ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ.
Η ομάδα της Καρδίτσας θα αντιμετωπίσει το Δικέφαλο του Βορρά στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ, στην τρίτη διαδοχική αλλά και τελευταία αναμέτρηση εκτός έδρας, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Στον αγώνα με το Μαρούσι, οι «κυανόλευκοι» δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην τελευταία περίοδο, όταν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να ξεφύγει και να φτάσει σε μία νίκη με πλασματική διαφορά. Ασφαλώς για τον Α.Σ.Κ. οι απουσίες, λόγω τραυματισμών, σε κομβικές θέσεις στέρησαν τη διάρκεια στο παιχνίδι του, εντούτοις, η ομάδα της Καρδίτσας δεν αναζητεί άλλοθι και έχει στρέψει ήδη το βλέμμα της στον αγώνα της Κυριακής.
Απέναντί του, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου θα βρει για τρίτη φορά φέτος μία ομάδα που αναζητεί τη δική της επανάκαμψη και την επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών. Ο ΠΑΟΚ, με εξαιρετικά ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ του και την πρόσφατη μεταγραφική προσθήκη του NBAer Κέβιν Πόρτερ που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση, επιχειρεί μια αντεπίθεση στην τελική ευθεία για να διατηρηθεί μέσα στους στόχους του και χωρίς καμία αμφιβολία, παραμένει ένα σύνολο με δυναμική και ιστορία.
Ο Α.Σ.Κ., λοιπόν αναλογίζεται το βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης και τη βαθμολογική του σημασία, καθώς, με μία νίκη λιγότερη από τον ΠΑΟΚ -όση και η απόστασή του από τη ζώνη που οδηγεί στα πλέι οφ- ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί τον πλέον κομβικό εκατέρωθεν για τη συνέχεια. Αν μη τι άλλο, τόσο η κανονική περίοδος της StoiximanBasketLeague, όσο και τα πλέι-άουτ μπάσκετ φανερώνουν πόσο απαιτητικός και δύσκολος είναι ο φετινός «μαραθώνιος», με τον ανταγωνισμό στα ύψη και τις ομάδες που συμμετέχουν να διαμορφώνουν μία ποιοτική πλην όμως σκληρή αγωνιστική πραγματικότητα. Σε αυτήν, ο Α.Σ.Κ. έχει αποδείξει πως ανταποκρίνεται στο μέγιστο βαθμό και πως μπορεί να διεκδικήσει αποτελέσματα που τον τοποθετούν σε θέση ισχύος αναφορικά με την κλιμακωτή αλλαγή επιπέδου που διαμορφώνει με επιτυχία.
Με σοβαρότητα αλλά και πίστη στις δυνάμεις της, το προπονητικό επιτελείο εντείνει την προσπάθειά του για να παρουσιαστεί η ομάδα ετοιμοπόλεμη ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.
Το τζάμπολ ορίστηκε για την Κυριακή 14 Απριλίου στις 8:15 μ.μ. με διαιτητές τους κ.κ. Στέλιο Συμεωνίδη από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρο Ζιώγα, Παναγιώτη Λεβεντάκο από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής, ενώ η συνάντηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3.

Για τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας το Σάββατο οι Έφηβοι του Α.Σ.Κ.
Την προσπάθεια να κατακτήσουν το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΘ θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 13 Απριλίου οι Έφηβοι του Α.Σ. Καρδίτσας.
Το συγκρότημα που καθοδηγούν οι προπονητές Νίκος Κακλαμάνος και Κώστας Σερίφης θα αντιμετωπίσει στις 7 μ.μ. στο ουδέτερο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά τους Νέους Κεραυνού Λάρισας, στον τελικό που περιλαμβάνει δύο από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις σε επίπεδο ακαδημιών της περιοχής.

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
21 ημερών
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"