altΤο Επιμελητήριο Καρδίτσας παρευρέθηκε στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 24 Μαΐου 2025 και διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Economist Impact, όπου ταυτόχρονα γιόρτασε την συμπλήρωση των 100 χρόνων του. Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας παρευρέθηκαν ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi, πλήθος Υπουργών και μελών της Κυβέρνησης καθώς και της πολιτικής ζωής της χώρας.

Έγιναν αναφορές για τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας καθώς και τις εξελίξεις που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Κύριο θέμα συζήτησης και ανάπτυξης ήταν οι επιπτώσεις από την νέα εμπορική πολιτική των Η.Π.Α. σε σχέση με το εμπόριο και οι επιπτώσεις των πολέμων στην ενεργειακή και ανθρωπιστική κρίση .
Η τεχνητή νοημοσύνη και η αξιοποίηση της στο επιχειρείν καθώς και η ψηφιακή μετάβαση με τα οφέλη που προσφέρει στις επιχειρήσεις, ήταν θέματα που επίσης αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές της συνάντησης.
Στο 2ο συνέδριο επιχειρηματικότητας παρευρέθηκαν από το Επιμελητήριο Καρδίτσας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Κος Παπαδάκος Πέτρος, ο Γενικός Γραμματέας Κος Στεργιούλης Γεώργιος, ο Οικονομικός Επόπτης Κος Σαμαράς Κωνσταντίνος και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κος Γκαραβέλας Ηλίας.
Το ΕΒΕ Καρδίτσας θα παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις σε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα , θα ενημερώνετε και θα παρεμβαίνει όπου αυτό χρειαστεί και κρίνει σκόπιμο προς όφελος των μελών του.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
5 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!