altΗ θερμοκρασία ανεβαίνει, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ελλοχεύει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, πιστή στο δόγμα της για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος – θησαυρού της Περιφέρειας, ενεργοποιεί από σήμερα, 6 Ιουνίου, τις εθελοντικές πτήσεις πυροπροστασίας από τις αερολέσχες της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω πτήσεις επιτήρησης πυροπροστασίας:

Παρασκευή 06 Ιουνίου:
Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα
Αερολέσχη Ερμής στο Ν. Μαγνησίας

Σάββατο 07 Ιουνίου:
Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας ή Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα
Και στο Ν. Μαγνησίας + Σποράδες από την Αεραθλητική Λέσχη Μαγνησίας

Κυριακή 8 Ιουνίου:
Αερολέσχη Ερμής σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα
Και στο Ν. Μαγνησίας + Σποράδες από την Αεραθλητική Λέσχη Μαγνησίας

Η επιτυχημένη συνεργασία του προηγούμενου έτους με τις Αερολέσχες στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης ειδοποίησης, επιβεβαιώνει τη σημασία του εθελοντισμού και της συνεργασίας. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, οι εθελοντικές πτήσεις πυροπροστασίας αποτελούν κρίσιμο εργαλείο, ειδικά φέτος που τα αεροσκάφη των αερολεσχών είναι εφοδιασμένα με νέες κάμερες υψηλής ανάλυσης, ενισχύοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών το 2025.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
5 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!