altΟ Δήμος Μουζακίου προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια εβδομάδα γεμάτη πολιτισμό, χορό και κοινωνικά μηνύματα, μέσα από μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης – P.A.D.A., καθώς και πολιτιστικούς συλλόγους των τοπικών κοινοτήτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 24 Ιουνίου 2025
•    Καραϊσκάκεια στο Φανάρι
Παραδοσιακό χορευτικό από την Αρμενία
 Ώρα: 21:00
Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025
•    Καραϊσκάκεια στη Δρακότρυπα
Χορευτικά συγκροτήματα από τη Νότια Κορέα και από τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δρακότρυπας "Η Ανάπλαση"
 Ώρα: 21:00
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025
•    Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης – P.A.D.A.
Ώρα: 20:00
Σάββατο 28 Ιουνίου 2025
•    4ο Φεστιβάλ Χορού Πλατείας
Διοργάνωση από τον Σύλλογο Αργιθεατών Μουζακίου, στην Πλατεία Αργιθεατών
Ώρα: 20:30
•    Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι
Χορευτικά από την Κορέα και τη Μολδαβία, καθώς και από τον Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης»
 Ώρα: 21:00
•    Τελετή λήξης χορευτικών τμημάτων στο Αγναντερό
Ώρα: 21:30

Η πολιτιστική αυτή εβδομάδα αποτελεί μια γιορτή συνύπαρξης, παράδοσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για όλους τους συντελεστές.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Μαρία Καραμπέκου

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
5 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!