altΟι νομικές, πολυτεχνικές και ναυτιλιακές σχολές φαίνεται να βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των μαθητών και μαθητριών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δείχνουν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανακοίνωση των βάσεων.
Ειδικότερα, στην πρώτη πεντάδα τμημάτων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις από πλευράς υποψηφίων βρίσκονται οι νομικές σχολές της Αθήνας και της Κομοτηνής, οι σχολές Πλοιάρχων και Αστυφυλάκων, καθώς επίσης και το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναλυτικά, τα τμήματα με τις περισσότερες προτιμήσεις ήταν τα εξής:
Αστυφυλάκων: 827 δηλώσεις προτίμησης
Νομική - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: 457 δηλώσεις προτίμησης
Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού: 424 δηλώσεις προτίμησης
Νομική - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 361 δηλώσεις προτίμησης
ΤΕΦΑΑ - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: 339 δηλώσεις προτίμησης

Πόσοι «πέρασαν» στο τμήμα της πρώτης επιλογής
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ο αριθμός των υποψηφίων που εισήχθησαν σε τμήμα της πρώτης επιλογής τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι περιπτώσεις της Νομικής Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, όπου το σχεδόν σύνολο των εισακτέων των τμημάτων αυτών τα είχε δηλώσει ως πρώτη επιλογή, πλην ενός.
Σχολή Πλοιάρχων: 1η επιλογή 395 εισακτέων, σε σύνολο 424
Νομική - ΕΚΠΑ: 1η επιλογή 360 εισακτέων, σε σύνολο 361
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών - ΕΜΠ: 1η επιλογή 220 εισακτέων, σε σύνολο 221
Νομική - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: 1η επιλογή 209 εισακτέων, σε σύνολο 334
Αστυφυλάκων: 1η επιλογή 205 εισακτέων, σε σύνολο 827

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι σχολές Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τα τμήματα Ψυχολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΑΠΘ.

Περισσότερα στο cnn.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
5 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!