altΜε τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Βασίλη Κορακάκη και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Όσοι παραβρέθηκαν - και ήταν πάρα πολλοί - την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στο Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, μοιράστηκαν μια αξέχαστη εμπειρία, μια πραγματική μυσταγωγία, μια ανεπανάληπτη μουσική συνάντηση.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη συνάντησε την Ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ανδρέα Κατσιγιάννη και παρουσίασαν στο πλαίσιο των Τσιτσανείων 2025, που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων, ένα μοναδικό πρόγραμμα με τίτλο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο σπουδαιότερος δημιουργός της λαϊκής μας μουσικής, μέσα από τα τραγούδια του ακολουθεί και περιγράφει όλες τις μορφές των παθών των καθημερινών ανθρώπων. Σε αυτή τη συναυλία αναδείχτηκε το βαθύ μουσικό ποτάμι που ξεκινάει από τους Βυζαντινούς ύμνους (κυρίως της Μεγάλης Εβδομάδας) και φτάνει στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.
Οι ύμνοι της βυζαντινής μας παράδοσης συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τον πυρήνα της λαϊκής μουσικής: τα τραγούδια του κορυφαίου μας δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη.
Μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ορχήστρα Εστουδιαντίνα , ο ερμηνευτής Βασίλης Κορακάκης και ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Τη συναυλία παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, οι Αντιπεριφερειάρχες Χρύσα Ντιντή, Κώστας Τέλιος, Νατάσα Αδαμοπούλου, Βασίλης Σίμος και Χρήστος Γκουρομπίνος, ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού Γιώργος Ανδρέου, κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
5 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!