altΦωτογραφία ντοκουμέντο από το σημείο της διαρροής του προπανίου που προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα,  έρχεται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία με τις πέντε νεκρές γυναίκες εργαζόμενες, συνεχίζονται.

Το προπάνιο, όπως δείχνει η φωτογραφία από την ΕΡΤ, φέρεται να διέφυγε από διαβρωμένο χαλύβδινο σωλήνα, να κινήθηκε υπόγεια και να κατέληξε στο υπόγειο του κτιρίου, όπου εξήλθε από τρεις οπές στο σκυρόδεμα.
Εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που οδήγησαν στη φονική έκρηξη.
Το γεγονός αυτό ενισχύει το σενάριο η τραγωδία να οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος και όχι προς διάβρωση λόγω της κακοκαιρίας «Ντάνιελ». Ωστόσο από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που έχει αναλάβει τις έρευνες εξετάζεται το ενδεχόμενο τα έργα ασφαλτόστρωσης να συμπίεσαν το έδαφος, καθιστώντας το πιο συμπαγές, με αποτέλεσμα το προπάνιο να κινηθεί μέσα από αυτό σαν «κανάλι» και να φτάσει στο υπόγειο της επιχείρησης.

Διατρήσεις σε οκτώ σημεία
Στο πλαίσιο των ερευνών οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ολοκλήρωσαν διατρήσεις σε μήκος περίπου 30 μέτρων, σε οκτώ διαφορετικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού.
Σε όλα τα σημεία εντοπίστηκε παρουσία προπανίου, με τη συγκέντρωση να μειώνεται όσο οι έρευνες πλησίαζαν προς το εξωτερικό της επιχείρησης και το κιγκλίδωμα που βρίσκεται επί του δρόμου.

Περισσότερα cnn.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
4 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!