Στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «φάρος» ανθρωπισμού, Ειρήνης και Αλληλεγγύης, πραγματοποίησε μια ενημερωτική, συμβουλευτική και διαδραστική εκδήλωση στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας με στόχο την πρόληψη της υγείας και κυρίως την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς και τη μύηση των μαθητών στον εθελοντισμό, έπειτα από πρόσκληση εκπαιδευτικών του Σχολείου στο πλαίσιο Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας.
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ενημερώθηκαν για τη Δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αποκόμισαν ενδιαφέρουσες βασικές γνώσεις- πώς να βοηθούν ανθρώπους που έχουν απώλεια αισθήσεων, πνιγμό από τροφή,, ΚΑΑ/απινιδωτής, παιδικές πρώτες βοήθειες και άλλα - από έμπειρους εκπαιδευτές, εστιάζοντας στην πρακτική εξάσκηση και την εθελοντική προσφορά.
Τα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θεωρούνται υψηλής ποιότητας, σώζουν ζωές και απευθύνονται σε πολίτες, επαγγελματίες και εθελοντές.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν, παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των εκπαιδευτών κάνοντας ερωτήσεις και συμμετέχοντας στις διαδικασίες διάσωσης.
Το σημαντικότερο όμως από την ενημερωτική αυτή Δράση αποτέλεσε η γνώση πως: « η προσφορά μπορεί να αποτελέσει στάση ζωής».
Ευχαριστούμε τις κυρίες: Βασιά Κλεοπάτρα και Κρομμύδα Σπυριδούλα από τον Ερυθρό Σταυρό για την ενημέρωση στους μαθητές μας.
.
|
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!