altΈνα θεατρικό παιχνίδι με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό μήνυμα έλαβε χώρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 41ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που επιμελήθηκε και έπαιξε η παιδαγωγός θεάτρου-εμψυχώτρια Σύλβια Σινάνη με την ομάδα ΠΑΙΖΩΔΡΩΜΥΩ.

Μέσα από τη δημιουργική έκφραση των μαθητών, τη φαντασία και τη συλλογική προσπάθεια αναδείχθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι καταστροφικές πυρκαγιές στα δάση αλλά και ρύπανση της θάλασσας από τα απόβλητα των εργοστασίων. Με συμβολισμό, ευαισθησία και ζωντάνια, το έργο ανέδειξε τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και υπεύθυνη στάση από όλους. Το κεντρικό μήνυμα της παράστασης αποτέλεσε η αξία της αγάπης προς το περιβάλλον, ως βασική προϋπόθεση για την προστασία και τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη.
Μέσα από συμβολισμούς και δυνατές εικόνες, οι μαθητές μετέδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αλλαγής. Η προσπάθεια αυτή αξίζει θερμά συγχαρητήρια καθώς αποδεικνύει ότι η παιδεία μπορεί να αποτελέσει μοχλό αφύπνισης και καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ευελπιστώντας να ζήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.
Στο θεατρικό παιχνίδι συμμετείχαν οι: Ηρώ Βασιλείου, Ευαγγελία Παππά, Μαρία Κατσαβού, Πόπη Αλιβάνογλου, Ιωάννα και Έλλη Μπαρούτα. Από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων παρευρέθηκε η Σταυρούλα Μπακατσά. Θερμές ευχαριστίες στη διευθύντρια του σχολείου Ματούλα Γκερμπεσιώτη για τη ζεστή φιλοξενία και τη συνεργασία της.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.52
Δύση: 19.05
Σελήνη
29 ημερών
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!