altΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ στην Καρδίτσα, με κεντρικό σύνθημα «Τα μαθηματικά είναι παντού». Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ.), την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.ΤΕ., κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Ελένη Ξυνοπούλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή των δράσεων του Φεστιβάλ στην εμβάθυνση και στην καινοτόμο προσέγγιση των μαθηματικών από τους μαθητές.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η εξ αποστάσεως ζωντανή σύνδεση με τον κ. Αθανάσιο Φωκά, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Cambridge και Αντιπρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, και τον κ. Χρήστο Κίττα, Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ. Οι δύο ακαδημαϊκοί συνομίλησαν ζωντανά με τον κ. Μπουραζάνα και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών που είχαν συλλεγεί για τον σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από θεατρικά και μουσικά δρώμενα που ετοίμασαν ομάδες μαθητών των σχολείων της Καρδίτσας, ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό γρίφων «Το Κυνήγι του Θησαυρού», ο οποίος διεξήχθη στο πάρκο του Παυσιλύπου στις 31 Μαρτίου. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. προς τον κ. Κωνσταντίνο Ζαχαρή και την κ. Ελένη Ξυνοπούλου, για την πολυετή προσφορά τους στην εκπαίδευση και τη στήριξή τους στον θεσμό.

Το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ.) ευχαριστεί θερμά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς που στήριξαν τη φετινή διοργάνωση, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την πολύτιμη υποστήριξή της. Η συμβολή της ήταν καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωση του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ, ενισχύοντας έμπρακτα την προσπάθεια για την προαγωγή της επιστήμης και της παιδείας στη χώρα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Πρώτο Τέταρτο
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!