-Με αφορμή περιστατικά δηλητηρίασης ειδών της άγριας πανίδας που καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς και μεμονωμένα περιστατικά στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καρδίτσας, σας ενημερώνουμε τα εξής:
*Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι μια παράνομη πρακτική και αποτελεί κύρια αιτία μη φυσικού και φρικτού θανάτου για πολλά είδη της άγριας πανίδας.
*Η δηλητηρίαση προκαλεί μαζικούς θανάτους στην άγρια πανίδα κυρίως σε γύπες, αετούς , αρκούδες κλπ.
*Το νομικό πλαίσιο της ΚΥΑ/2022 στοχεύει στον περιορισμό του φαινομένου που πλήττει σοβαρά την βιοποικιλότητα (ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/83415/2715/2022),καθορίζει μέτρα και διαδικασίες ελέγχου της παράνομης χρήσης και απαγορεύει αυστηρά τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
*Επειδή τα δηλητηριασμένα δολώματα επιβαρύνουν το περιβάλλον και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων που τυχόν έρχονται σε επαφή με αυτά,εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες που κινούνται στην ύπαιθρο και εντοπίσουν δηλητηριασμένα ζώα ή πτηνά της άγριας πανίδας , να ειδοποιούν την Υπηρεσία μας προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών στο πεδίο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2441079841 και 2441079862 από 7:00 π.μ.-15:00μ.μ.και
2441079858 από 7:00 π.μ.-22:00μ.μ.
.
|
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!