altΜηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν καθαρίζοντας υδατορέματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Καλέντζη  σε τεχνικό   άρδευσης  με   συγκρότημα   πέντε θυροφραγμάτων, κατάντι της σιδηροδρομικής γραμμής,  στην περιοχή της  Τοπικής Κοινότητας  Σταυρού.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν   απομάκρυνση μεγάλου όγκου κορμών, απορριμμάτων και φερτών τα οποία είχαν εμφράξει μεγάλο μέρος της διατομής του  Καλέντζη, άνοιγμα των θυροφραγμάτων τα οποία παρέμεναν κλειστά λόγω δυσλειτουργίας του τεχνικού και αποκατάσταση των πρανών.
«Σε συνεργασία και τις τεχνικές μας υπηρεσίες επιχειρούμε σε σημεία, όπου υπάρχει ανάγκη, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες που μας ανήκουν. Παράλληλα συνεχίζουμε τα έργα που έχουμε σε εξέλιξη και έχουμε δρομολογήσει» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
13 ημερών
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!