altΑυξημένες ήδη κατά 50% είναι οι καμένες εκτάσεις -στο σύνολό τους προσώρας 172.000 στρέμματα- και ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας κατά το πρώτο μισό της αντιπυρικής περιόδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) τα οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr.

Με βάση τα στοιχεία του EFFIS, οι καμένες εκτάσεις στη χώρα μας έως και την Παρασκευή 29.07.2022 ανέρχονται σε 172.100 στρέμματα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 50% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της περιόδου 2006 - 2021 (114.054 στρέμματα).

Σημαντική συνεισφορά σε αυτά τα αρνητικά στατιστικά στοιχεία έχουν οι 6 μεγάλες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο σε Ιτέα, Ηλεία, Ρέθυμνο, Πεντέλη, Μυτιλήνη και Δαδιά.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των δασικών πυρκαγιών, έως και την Παρασκευή 29.07.2022, το EFFIS χαρτογράφησε 38 συμβάντα, με τον μέσο όρο της περιόδου 2006 - 2021 να είναι 22.

Η αύξηση στο πλήθος των δασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του 2022 αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 73%.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών παρουσιάζεται σημαντικά αυξημένος ήδη από την αρχή της άνοιξης (Μάρτιος 2022), καταγράφοντας τιμές πάνω και από τις απόλυτα μέγιστες της περιόδου 2006 - 2021.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.34
Δύση: 19.17
Σελήνη
11 ημερών
1821
Ο Κολοκοτρώνης ανακηρύσσεται Αρχιστράτηγος της Καρύταινας Πελοποννήσου.
1825
Νίκη των Ελλήνων επί των Αιγυπτίων σε ναυμαχία έξω από την Μεθώνη.
1897
Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία της νήσου.
1906
Ο αρχηγός ανταρτικού σώματος Ανθλγός Πραντούνας Χρ. (Καψάλης) φονεύεται από βουλγαρική ενέδρα στην λίμνη των Γιαννιτσών.
1921
Απόκρουση από τις Ελληνικές δυνάμεις τουρκικών επιθέσεων στο Εσκί Σεχήρ.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!