altΤιμούμε σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τιμούμε τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγωνίστηκαν στα βουνά της Πίνδου αλλά και σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας μας και έγραψαν το έπος του 40. Τιμούμε τους πεσόντες υπέρ της πατρίδας, αυτούς που με το αίμα τους, με τη θυσία τους έδωσαν σε εμάς το δικαίωμα να ζούμε και να δημιουργούμε σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Γονατίζουμε ευλαβικά τιμώντας τη θυσία τους. Ιδιαίτερα σήμερα που ένας ακόμη πόλεμος μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, σήμερα που ως Έθνος είμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς προκλήσεις από τον εξ ανατολών γείτονα μας τους διαβεβαιώνουμε ότι αν χρειαστεί θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους.
Εμείς οι Καρδιτσιώτες έχουμε έναν ακόμη λόγο να είμαστε διπλά περήφανοι γιατί στο έπος του ΄40 οι πρόγονοι μας έγραψαν την λαμπρότερη ιστορία. Στο ύψωμα 731, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της I Μεραρχίας που κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα δίνοντας το αίμα τους για την πατρίδα μας. Τη θυσία όλων αυτών τιμούμε στην εθνική μας επέτειο. Χρόνια πολλά σε όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.36
Δύση: 19.16
Σελήνη
11 ημερών
1832
Η Ακαρνανία προσαρτάται στο Ελληνικό Κράτος, μετά από απόφαση των Προστάτιδων Δυνάμεων.
1864
Θάνατος του Στρατηγού Μακρυγιάννη.
1941
Γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!