altΚαταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με το άρθρο 163 του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ επιμένει και συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων χωραφιών, στο όνομα του “δημόσιου συμφέροντος”, όπως αποκαλεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Θυμίζουμε ότι με βάση το Νόμο 4951/2022 οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ΑΠΕ, έχουν το δικαίωμα αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης γης συνολικά ίσης με το 20% του γηπέδου της εγκατάστασης που θα χρειαστεί για να λειτουργήσει πλήρως το φωτοβολταϊκό.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος που πρόκειται να εγκαταστήσει πάρκο φωτοβολταϊκών  μπορεί να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση δεκάδων, εκατοντάδων ακόμα και χιλιάδων στρεμμάτων.

Πρόκειται δηλαδή για τη συνέχιση ενός πλιάτσικου – πειρατείας, σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών που μπορεί εν μια νυκτί να χάσουν τα χωράφια τους.

Είναι άλλη μια πλευρά της “πράσινης ανάπτυξης” την έχουμε ήδη νιώσει στο πετσί μας με το τεράστιο κόστος παραγωγής, το πανάκριβο ακριβό πετρέλαιο, το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό.

Καλούμε τους αγρότες να μην αποδεχτούν αυτούς τους σχεδιασμούς και με τον οργανωμένο αγώνα να τους ανατρέψουν.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
10 ημερών
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!