Όλο και πιο επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας γύρω από τις εγκληματικές παραλείψεις που συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη. Η δικαστική διερεύνηση του δυστυχήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θεωρείται θέμα ημερών η άσκηση ποινικών διώξεων και σε νέα πρόσωπα με άμεσες κλήσεις σε απολογία του προϊστάμενου επιθεώρησης και δύο σταθμαρχών της απογευματινής βάρδιας.
Την ίδια ώρα όμως, νέες σοβαρές καταγγελίες έρχονται για τον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος αποδεδειγμένα πια δεν γνώριζε πώς να χρησιμοποιεί το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης της Λάρισας και να κάνει αυτόματη χάραξη δρομολογίου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Alstom παρέδωσε το εν λόγω σύστημα το 2022 και μάλιστα βρίσκεται σε λειτουργία. Ωστόσο, στο λεγόμενο «μαύρο κουτί» που καταγράφει τις κινήσεις που γίνονται σε αυτό το σύστημα, ο σταθμάρχης Λάρισας από τις 10 το βράδυ και μετά που έμεινε μόνος του, δεν πραγματοποίησε καμία!
Περισσότερα στο cnn.gr εδώ
.
|
![]() |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!