altΟ Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας, συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Δευτέρα 1η Μάη 2023, και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν μέρος μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 11:00 το πρωί.

Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.
Η επισιτιστική κρίση είναι εδώ και η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και το λαό σαν «φάρμακο» στην ακρίβεια, που έχει πιάσει στρατόσφαιρα και κατατρώει τα εναπομείναντα εισοδήματά τους, βυθίζοντάς τους στην ανέχεια και την ενεργειακή φτώχεια: το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα καύσιμα, το ψωμί και βασικά είδη διαβίωσης μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας.
Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρέπει να πληρώσουν με νέες περιπέτειες τα κέρδη τους.
Αποτελεί χρέος και φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων που συμβολίζει ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να συνεχίσουμε ενωτικά και δυναμικά τον αγώνα μας για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα οποιασδήποτε κυβέρνησης.
Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια μεγάλη κινητοποίηση, για ένα συντονισμένο, οργανωμένο και διαρκή αγώνα των εργαζομένων και του λαού, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα για να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική. Οφείλουμε να σηκώσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Πρέπει λοιπόν, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, πώς οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ανοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στην διάλυση των ζωών τους και στην επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εργατικής εκμετάλλευσης.
Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θα αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, για πραγματική στήριξη των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικό κράτος

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
10 ημερών
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!