altΌλοι στη συγκέντρωση, τη Δευτέρα, 8 Μαΐου, το πρωί στις 8.30πμ στο σχολικό συγκρότημα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ - ΕΠΑΛ Σοφάδων

Την Δευτέρα 8/5 το πρωί έχει προγραμματιστεί αξιολόγηση συναδέλφων από τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΣΟΦΑΔΩΝ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Σοφάδων) και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Εκ.) Σοφάδων.

Η αξιολόγηση (που συνδέεται άμεσα με τη μονιμοποίηση εργαζομένων), συνεχίζεται –παρά την προεκλογική περίοδο- σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να κάνει τα πρώτα βήματα εμπέδωσής της, καταπατώντας ακόμα και αυτούς τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση πρέπει μαζικά και οργανωμένα να «μπλοκαριστούν» οι επισκέψεις των νεοεπιθεωρητών στα σχολεία.

Απευθυνόμαστε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους, νεοδιόριστους και «παλιούς», μόνιμους και αναπληρωτές και τους καλούμε να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το Δημόσιο Σχολείο και την εργασία μας.
•Να μην επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
•Να μην επιτρέψουμε να ξεκινήσει η άρσης της μονιμότητας για όλους.
•Να αντισταθούμε στην υποταγή, στον φόβο και στην εργασιακή ανασφάλεια.
Να αξιοποιήσουμε τις στάσεις εργασίας που έχουν προκηρυχτεί από την ΟΛΜΕ για τις μέρες αυτές. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 8/5 έως και Παρασκευή 12/5 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κ.λπ.).Να δώσουμε μαζικά «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα στους Σοφάδες.
Η αντίσταση για την ανατροπή της αξιολόγησης δεν είναι υπόθεση των νεοδιόριστων, δεν είναι υπόθεση αυτών που κάθε φορά καλούνται να αξιολογηθούν. Είναι υπόθεση όλου του κλάδου! Στη θέση αυτού που σήμερα εκβιάζεται να αξιολογηθεί –και ενώ έχει ήδη διανύσει χρόνια στη διαδρομή της επισφάλειας του αναπληρωτή- πρέπει να δούμε την καθεμία και τον καθένα από εμάς!
Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι μάχη για τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών,
είναι μάχη υπεράσπισης του  Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου για όλα τα παιδιά.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    
ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ                  
Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
10 ημερών
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!