Στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 02/05/2023, επίσκεψη στο Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες από αντιπροσωπεία εθελοντών μαθητών της Α‘ και Β΄ τάξης του σχολείου μας. Σκοπός των δράσεων ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τη φιλοσοφία και το έργο του Κέντρου Υποστήριξης και Παροχής Συμβουλών για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες, να έρθουν σε επαφή με ΑμεΑ και να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο που οι ίδιοι μπορούν να παίξουν στη βελτίωση της ζωής των ΑμεΑ και την ισότιμη συνύπαρξη.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί, κ. Λάντζου Αικατερίνη, κ. Λάππα Αλεξία καικ. Γιαννακοπούλου Μαρία. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για τα προγράμματαπου υλοποιούνται στο Κέντρο την τρέχουσα χρονιά, ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο θέμα της εθελοντικής προσφοράς.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Κέντρου, κ. Έξαρχου Ζωή, κοινωνιολόγο και κ. Τσουμάνη Ηλία, ζωγράφο-αγιογράφο για τις διαφωτιστικές απαντήσεις που έδωσαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τη νέα σχολική χρονιά.
.
|
![]() |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!