altΣε Δημοτικό Σχολείο Κέδρου

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων ¨ υλοποίησε δράση με τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου» στο Δημοτικό σχολείο Κέδρου, μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας, κ. Λυκοπούλου Μάγδας. Η κα. Σαλταγιάννη Ελένη, Ειδική Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων επισκέφτηκε το σχολείο την Τρίτη 16/5/2023.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε συνολικά σε 11 μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου και σε 6 μαθητές του Νηπιαγωγείου παρουσία και της Προισταμένης του Νηπιαγωγείου κας Παρασκευά Αναστασίας. Η εκπαίδευση των παιδιών στη θεματική του σχολικού εκφοβισμού μπορεί να προσφέρει πολύπλευρα οφέλη στις γνώσεις, στις στάσεις, στις δεξιότητες και στην συμπεριφορά των παιδιών. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν παρουσίαση σε PowerPoint διάφορων μορφών εκφοβισμού και εντόπισαν παραδείγματα μορφών βίας.
Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν βίντεο παιδιών που βιώνουν φαινόμενα εκφοβισμού.
Τέλος, τους δόθηκε Φύλλο Εργασιών στο οποίο οι μαθητές/τριες διέκριναν τα είδη εκφοβισμού και ποια μορφή συμπεριφοράς αποτελεί ή όχι εκφοβισμό.
Παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έγινε και μία παρουσίαση με θέμα: «Η θέσπιση ορίων στη συμπεριφορά των παιδιών». Τα όρια υπάρχουν παντού και αφορούν όλους μας.
Τα όρια δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει με τους συνανθρώπους του, όπου έχει τη δυνατότητα να αντλεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ασφάλεια για να μπορεί να εξελίσσεται και να δημιουργεί.
Το πρώτο περιβάλλον μέσα στο οποίο το παιδί θα εκπαιδευτεί στην τήρηση των ορίων είναι η οικογένεια.
Ευχαριστώ θερμά την Δ/ντρια του Δημοτικού σχολείου Κέδρου, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές/τριες για την άψογη συνεργασία τους, την ενεργό τους συμμετοχή και πάνω από όλα την θετική τους διάθεση.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
10 ημερών
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!