altΜε τον Κύριο Μπακαβέλο Βάϊο συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.) την Παρασκευή 26 20:30 Μαΐου 2023 στον Παλαμά Καρδίτσας. Σκοπός της συναντήσεως ήταν η αποδοχή της δωρεάς και η παραλαβή ενός ημιαυτόματου φορητού απινιδωτή RESCUE SAM τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει ηχητικές και οπτικές οδηγίες στα ελληνικά. 
 
Ο απινιδωτής είναι μία συσκευή που χορηγεί κατάλληλα υπολογισμένο ηλεκτρικό ρεύμα σε ειδική μορφή, προκειμένου να αποκαταστήσει τον κανονικό ρυθμό της καρδιάς μετά από ανακοπή.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. ευχαρίστησε θερμά τον Κύριο Μπακαβέλο Βάϊο για την αξιέπαινη δωρεά του, αναγνωρίζοντας την ευαισθησία του στην πρόληψη της αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής γνωρίζοντας ότι η χρήση του αποδεδειγμένα σώζει ζωές.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος
Χαλανούλης Απόστολος
ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΒ)
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Μπουτζώνας Γεώργιος
ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
10 ημερών
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!