Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν πριν από λίγο οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης.
Αυτή την ώρα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου υπογράφουν για την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Νωρίτερα, σε σύντομες τοποθετήσεις κατά την άφιξή τους οι περισσότεροι, εμφανώς συγκινημένοι, δήλωσαν «έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό». «Σκληρή δουλειά, εγρήγορση, αποτελεσματικότητα» το τρίπτυχο στο οποίο εστίασαν. Οι περισσότεροι από τους υπουργούς προσήλθαν συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των Υπουργείων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου, είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.
Οι υπουργοί, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της 4ετίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αλλαγές αλλά και μετακινήσεις προσώπων σε όλα τα υπουργεία, ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 46 άνδρες, καθώς και αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ως «κυβέρνηση σκληρής δουλειάς» προκειμένου να γίνουν πράξη όλες οι μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».
Μάλιστα από το Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως βασικός γνώμονας για το σχεδιασμό του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν η δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις και όχι να τηρηθούν οι ισορροπίες.
Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ
.
|
![]() |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!