altΈντονες βροχοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές αλλά και παρατεταμένοι καύσωνες, αλλάζουν τις εποχές του έτους και … μετατοπίζουν το καλοκαίρι, το οποίο γίνεται πιο θερμό και με περισσότερους καύσωνες.

Άραγε έχουν διαταραχθεί οι εποχές του έτους;

Την απάντηση δίνει στο CNN Greece ο κ. Χρήστος Ζερεφός:
«Ναι».
Εξηγεί δε, πώς αναμένεται να διαμαρφωθούν οι εποχές μακροπρόθεσμα.
Ήδη, τη χρονιά που διανύσαμε, βιώσαμε έντονα τη μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις και πλημμύρες την περίοδο της Άνοιξης, πυρκαγιές που έκαιγαν ανεξέλεγκτα για μέρες -όπως συνέβη πρόσφατα στον Καναδά- αλλά και με υψηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, μεταβάλλοντάς τον σε μία πιο ήπια εποχή του έτους.
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό, πόσο επηρεάζει τη χώρα μας η μεταβολή του καιρού και πώς θα είναι το καλοκαίρι που διανύουμε;
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστο Ζερεφό το φθινόπωρο τείνει να είναι πιο ήπιο και να ενσωματώνεται ομαλά με το χειμώνα, ο οποίος με τη σειρά του είναι πιο θερμός.
«Το καλοκαίρι μακροπρόθεσμα γίνεται πιο θερμό».

Οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη
Από τη μία η έναρξη του καλοκαιριού γίνεται με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες και από την άλλη διανύουμε περιόδους καύσωνα.
Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνει ο επιστήμονας:
-«Οι τάσεις αύξησης της θερμοκρασίας από την ανθρώπινη παρέμβαση που έχουμε συνηθίσει να την λέμε “υπερθέρμανση του πλανήτη” είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι, από ότι το χειμώνα. Είναι πιο μεγάλη από την θερμή περίοδο του έτους. Δηλαδή, η ψυχρή περίοδος του έτους δεν ζεσταίνεται, οι θερμοκρασίες δεν αυξάνονται τόσο γρήγορα όσο αυξάνονται το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες».
Το αποτέλεσμα αυτής της ακραίας καιρικής συμπεριφοράς είναι ο χειμώνας και το καλοκαίρι να συμπεριφέρονται διαφορετικά.
«Δηλαδή, ο χειμώνας "απλώνει" σε περισσότερους μήνες και γίνεται πιο ήπιος και λίγο πιο θερμός αλλά τα καλοκαίρια γίνονται πολύ πιο θερμά με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη διαταραχή την οποία βλέπουμε. Δηλαδή, ηπιότερους χειμώνες και πιο ζεστά καλοκαίρια» εξηγεί ο ειδικός.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
9 ημερών
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!