Δύσκολη μάχη δίνουν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς η εκτός ελέγχου φωτιά στα Δερβενοχώρια έφτασε στη Μάνδρα και καίει ήδη οικισμούς. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και στο Δαφνί σε δύο μέτωπα. Στο συντονιστικό έφτασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και συμμετέχει στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων.
Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη.
Μήνυμα 112 εστάλη για την εκκένωση των οικισμών Νέα Ζωή και Νέος Πόντος. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα και Πουρνάρια.
Στις 15:00 επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς 140 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 48 οχήματα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 -5 μποφόρ.
Στο Δαφνί ξέσπασαν δυο διαφορετικές φωτιές με διαφορά λίγης ώρας. Το ένα μέτωπο εντοπίζεται στο όρος Αιγάλεω και το δεύτερο στην περιοχή νότια της λεωφόρου Αθηνών. Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν και τρία αεροσκάφη.
Περισσότερα στο cnn.gr
.
|
![]() |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!