altΣοκ προκαλούν τα στοιχεία για τους πνιγμούς πολιτών στις ελληνικές θάλασσες το τελευταίο διάστημα, καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 190.

Παρόλο που η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα, για το διάστημα 1 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκαν 190 πνιγμοί.

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 39 πνιγμοί, ενώ τον Ιούλιο ο αριθμός αυτός ανέβηκε δραματικά φτάνοντας στους 151.
Ο κίνδυνος πνιγμού σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με χιλιόμετρα ακτογραμμής, προκαλεί εντύπωση. Πέρυσι, το διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Αυγούστου οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί έφταναν τους 196.

236.000 θάνατοι από πνιγμό κάθε χρόνο – Στην Ελλάδα περίπου 350
Παγκοσμίως, o πνιγμός αποτελεί την τρίτη κύρια αιτία ακούσιου τραυματισμού και αντιπροσωπεύει το 7% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε έτος σημειώνονται περίπου 236.000 θάνατοι από πνιγμό, αλλά πιθανώς αυτός ο αριθμός να υποτιμά το πραγματικό πρόβλημα δημόσιας υγείας που σχετίζεται με τον πνιγμό.

Περισσότερα στο newsbomb.gr - εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.38
Δύση: 19.14
Σελήνη
9 ημερών
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!