Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Μαγνησία και Σποράδες
Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στη Μαγνησία και στις Σποράδες και Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στις Π.Ε. Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων προβλέπεται για αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού, αύριο Τρίτη στη Θεσσαλία θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έντασης 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Σε επαγρύπνηση και επιφυλακή καλούνται όλοι οι φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 απαγορεύεται η κυκλοφορία, διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εκδίδεται για περιοχές όπου προβλέπεται κατηγορία κινδύνου 3 (Υψηλή), κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) ή κατηγορία 5 (κατάσταση συναγερμού), βάσει του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό η φωτιά οι πολίτες καλούνται να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.
.
|
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!