altΗ υπουργική απόφαση που αφορά την μοριοδότηση των μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προέρχονται από περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με την ενημέρωση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής του ερώτησης, χθες 29 Ιουλίου, προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό στην Βουλή -στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την ερώτησή του είχε ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να πληροφορηθεί πότε θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, για την μοριοδότηση στους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Μετά την Απόφαση υποβολή δικαιολογητικών
Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Μακρή, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υπαγωγή των υποψηφίων κατατίθενται στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν οι πληγείσες περιοχές εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση με το Άρθρο 13Β (παρ. 4 του άρθρου 42 του ν. 4521/2018) «οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών».
Για να εφαρμοστεί η παραπάνω διάταξη, σύμφωνα με το Άρθρο 7 του ν. 4777/2021, «απαιτείται κάθε φορά η έκδοση απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία καθορίζονται το ειδικό ποσοστό, το οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανά κατηγορία λυκείου (ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., ημερήσιο, εσπερινό) και το οποίο δεν υπερβαίνει, ανά κατηγορία, το δύο τοις εκατό (2%), η δυνατότητα υπαγωγής στο ειδικό ποσοστό, ειδικότερες προϋποθέσεις για την επιλογή, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία επιλογής, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα».
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Πρώτο Τέταρτο
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!