altΕγκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από δωρεά αποδήμων Θεσσαλών του Σίδνεϋ

Όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών στη νέα σχολική χρονιά διαθέτουν τα 17 φωτοτυπικά πολυμηχανήματα που εγκαθιστά αυτές τις ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας αξιοποιώντας μία σημαντική δωρεά αποδήμων Θεσσαλών, που ζουν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και ενεργοποιήθηκαν, μετά τις μεγάλες ζημιές από τις περσινές πλημμύρες. 

Πρόκειται για την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων του Σίδνεϋ και την Πανθεσσαλική Ομοσπονδία Σίδνεϋ «Καραϊσκάκης». Οι πρόεδροί τους, κ.κ. Ηρακλής Καρακώστας και Αστέριος Τσίντζος αντίστοιχα, βρέθηκαν πρόσφατα στη Λάρισα και συναντήθηκαν με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα. Εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις πλημμύρες Θεσσαλούς ενώ έδειξαν την αλληλεγγύη τους και εμπράκτως εξασφαλίζοντας μέσω της δωρεάς των μελών των Ομοσπονδιών τους, την προμήθεια των πολυμηχανημάτων, τα οποία με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκαθίστανται σε σχολικές μονάδες και των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

Η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας και το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου όπου εγκαταστάθηκαν ήδη τα φωτοτυπικά πολυμηχανήματα. Εκεί, σε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, κ.κ. Ε. Κανιά, Αν. Χαρχαρίδου και Θ. Νταφούλη αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τη διευκόλυνση που αυτά τα μηχανήματα θα παρέχουν στο καθημερινό έργο των εκπαιδευτικών.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη των Ομοσπονδιών Θεσσαλών του Σίδνεϋ για τη συγκινητική δωρεά τους. Πρόκειται για μια πράξη υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, που αποδεικνύει ότι ο ελληνισμός της διασποράς διατηρεί άσβεστη την αγάπη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον τόπο της καταγωγής του»  τόνισε σε δήλωσή της η κ. Κομήτσα. «Οι απόδημοι Θεσσαλοί του Σίδνεϋ είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων και με την πράξη τους έχουν κερδίσει μία θέση στην καρδιά όλων μας. Μακάρι να βρουν πολλούς μιμητές, καθώς οι ανάγκες της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, είναι τεράστιες» πρόσθεσε η ίδια.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι προδιαγραφές των εκτυπωτικών πολυμηχανημάτων είναι υψηλές και μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις λειτουργίας μίας σύγχρονης σχολικής μονάδας, καθώς διαθέτουν τεχνολογία λέιζερ με μεγάλη ταχύτητα εκτύπωσης ανά λεπτό σε κόλλες διάφορων μεγεθών, εκτυπώσεις, αντιγραφές και σαρώσεις διπλής όψης, αυτόματους τροφοδότες χαρτιού κ.λπ.

Τα σχολεία όπου εγκαθίστανται τα πολυμηχανήματα είναι τα εξής:   
Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, Γυμνασίο – Λυκειακές τάξεις Αρμενίου, Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, Γυμνάσιο Μ. Ευυδρίου, 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Γυμνάσιο Αγριάς, Πολυμέρειο Γυμνάσιο Ζαγοράς, 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αργαλαστής.
Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων, Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Οιχαλίας, Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας.
Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, ΕΠΑΛ Σοφάδων.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
7 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!