alt«Κόβουν» δασκάλους; «Κόβουν» σχολεία; Περικόπτουν δαπάνες για την εκπαίδευση;
ΟΧΙ κόβουν το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας!

«ΘΕΜΑ : Εξοικονόμηση προσωπικού
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε (άτομα και ώρες ) από τη συγχώνευση των τμημάτων στα σχολεία αρμοδιότητάς σας , το αργότερο μέχρι  τις 13μμ σήμερα … »

Με τέτοια εσωτερικά έγγραφα αποκαλύπτεται τι εννοεί ο Πιερακάκης όταν μιλάει για «εξορθολογισμό», όπως ονομάζουν κατ’ ευφημισμό τον κόφτη,  που στην  πραγματικότητα  λειτουργεί σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών ,εξουθενώνει τους εκπαιδευτικούς, υποβαθμίζει τις συνθήκες εργασίας τους και περικόπτει  θέσεις εργασίας για να εξοικονομηθούν πόροι. .Γιατί η κυβέρνηση θεωρεί κόστος την αναλογία 1 δάσκαλος για 15 μαθητές, θεωρεί κόστος έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Μπορούν όμως να αγοράζουν χαλιά στα υπουργεία και να  τα ανακαινίζουν δίνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Κομπάζουν στα ημέτερα ΜΜΕ για τους 10.000 διορισμούς γενικά ενώ στην πραγματικότητα διόρισαν 2.500 περίπου περισσότερους κυρίως σε υποστηρικτικές δομές και ρόλους (αφού οι συνταξιοδοτήσεις και η μεταφορά οργανικών από β/θμια είναι 7.500). Ακόμη και σήμερα μετά από την πρώτη φάση διορισμών, μετά τον αγιασμό και παρά τις προκρούστειες συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων  έχουμε πάνω από 30.000 κενά, αφού τόσοι αναπληρωτές αναμένεται να προσληφθούν στις επόμενες φάσεις.
Από τον κόφτη του υπουργείου δε ξέφυγαν ούτε τα σχολεία της Καρδίτσας τόσο στην Πρωτοβάθμια ,όσο και  στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Αφού σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από εκπαιδευτικούς και γονείς πάρθηκαν πίσω οι καταργήσεις κάποιων τμημάτων στη δευτεροβάθμια και βάλθηκαν τοπικοί βουλευτές να μας ανακοινώσουν ότι κατόπιν ενεργειών τους  (!!!) κατάφεραν να αποτρέψουν το κλείσιμο των τμημάτων αυτών. Διανύοντας τη 2η εβδομάδα από την έναρξη των σχολείων πληροφορηθήκαμε ότι δύο από τα τμήματα  σε δημοτικά σχολεία τελικά δεν θα συγχωνευτούν.   Θεωρούμε βεβαίως πως η δημιουργία τμημάτων είναι για το καλό των παιδιών. Δεν μάθαμε όμως με ποια κριτήρια στα σχολεία αυτά επετράπη η εγγραφή νέων μαθητών και τα τμήματα έσπασαν, ενώ στα άλλα σχολεία οι μαθητές εκδιώχθηκαν για να εγγραφούν σε άλλα σχολεία και όχι στα σχολεία της γειτονιάς τους; Αν κι αυτό ήταν αποτέλεσμα των γνωστών παρεπιδημούντων της εξουσίας (υπουργών, βουλευτών, πολιτευτών) και των κομματικών γραφείων το απευχόμαστε. Δυστυχώς όμως και αφού δεν  δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον διευθυντή εκπαίδευσης εκ των πραγμάτων έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά και είμαστε αντίθετοι στη ρουσφετολογική διαχείριση του δικαιώματος της μόρφωσης και της εργασιακής αξιοπρέπειας μας. Για αυτό και απαιτούμε την άρση των συγχωνεύσεων για όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού μας και την υιοθέτηση όλων των προτάσεων των συλλόγων διδασκόντων για σπάσιμο τμημάτων όπου υπάρχουν οι εκπαιδευτικές-παιδαγωγικές και κτιριακές προϋποθέσεις.
Σε  πολλές περιοχές ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων ,η ανυποχώρητη στάση μέχρι να πάρουν πίσω τις συγχωνεύσεις, έφεραν αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων μας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία είναι απαραίτητη.
Για να διεκδικήσουμε πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στο σχολείο των ΟΛΩΝ και ΙΣΩΝ.  
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
«Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα!»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!