altΟι δικαιούχοι και τα ποσά που πληρώνονται σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
 
Ύστερα από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και του Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου, υπεγράφησαν οι αποφάσεις (393/309404/11-10-2024 και 394/309418/11-10-2024), με τις οποίες καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ποσό ενίσχυσης ανά επιλέξιμη κυψέλη και το ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο των Δράσεων ΜΚ2-55.3-1 και ΜΚ2-55.3-2, στο πλαίσιο υλοποίησης παρεμβάσεων ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας, για το οικονομικό έτος 2024.
ΜΚ2-55.3-1 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”
 
Τα χρηματοδοτικά όρια της συνολικής δημόσιας δαπάνης για την υλοποίηση της Δράσης το οικονομικό έτος 2024 καθορίζονται στα 6.130.290,00 €.
Το 50% της δαπάνης και μέχρι του ποσού των 3.065.145,00 € βαρύνει τις πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ποσό της ενίσχυσης ανά επιλέξιμη μετακινούμενη κυψέλη καθορίζεται σε 5,00 €.
Δικαιούχοι που έχουν υποστεί ως αποτέλεσμα των φυσικών καταστροφών του 2023 μείωση του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών μεγαλύτερη ή ίση του 50%, λαμβάνουν κατ’ αποκοπή ενίσχυση 7,50 € ανά επιλέξιμη κυψέλη, λογίζοντας ως αριθμό επιλέξιμων κυψελών τον αριθμό κατεχόμενων κυψελών πριν την εκδήλωση της φυσικής καταστροφής.
Δικαιούχοι που έχουν υποστεί ως αποτέλεσμα των φυσικών καταστροφών του 2023 ποσοστό μείωσης μικρότερο του 50%, λαμβάνουν 5,00 € ανά επιλέξιμη μετακινούμενη κυψέλη, προσαυξημένο κατά το διπλάσιο του ανωτέρου ποσού για κάθε κυψέλη που απωλέσθηκε.
Η οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση της Δράσης καταβάλλεται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2024.
 
ΜΚ2-55.3-2 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”
 
Τα χρηματοδοτικά όρια της συνολικής δημόσιας δαπάνης για την υλοποίηση της Δράσης το οικονομικό έτος 2024 καθορίζονται στα 4.220.000,00 €.
Το 50% της δαπάνης και μέχρι του ποσού των 2.110.000,00 € βαρύνει τις πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ποσό ενίσχυσης για την προμήθεια κυψελών αντικατάστασης καθορίζεται σε 17,00 € ανά επιλέξιμη κυψέλη.
Δικαιούχοι που έχουν υποστεί ως αποτέλεσμα των φυσικών καταστροφών του 2023, μείωση του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 50%, λαμβάνουν το 100% επί της καθαρής επιλέξιμης αξίας και έως του ποσού των 24,00 € ανά επιλέξιμη κυψέλη, λογίζοντας ως αριθμό επιλέξιμων κυψελών τον αριθμό κατεχόμενων κυψελών πριν την εκδήλωση της φυσικής καταστροφής.
Το ποσό ενίσχυσης για την προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών καθορίζεται σε 6,00 € ανά επιλέξιμη κινητή βάση.
Η οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση της Δράσης καταβάλλεται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2024.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!