altTην περασμένη Τρίτη 29-10-2024, επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη της  Π.Ε Καρδίτσας κ. Κ. Τέλιο, οι κ.κ Γ. Βασιλειάδης Γεν. Διευθυντής, Ν. Καλυβιώτης και Γ. Δαχτάρης μηχανικοί, εκπροσωπώντας την βιομηχανία παραγωγής τοματοπολτού και πουρέ φρούτων DAMAVAND Α.Ε. η οποία εδρεύει στη Φίλια Καρδίτσας και συζήτησαν για την πορεία της επιχείρησης η οποία είναι σταθερά ανοδική.

Ζήτησαν επίσης επίσκεψη γνωριμίας από τον Περιφερειάρχη, η οποία θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης και αναγνώρισης προς μία επιχείρηση, που όχι μόνο ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά προσφέρει απασχόληση και ευκαιρίες ανάπτυξης στην περιοχή της Καρδίτσας και όχι μόνο.
Η βιομηχανία, η οποία αποτελεί αναπτυξιακό παράδειγμα για την περιοχή μας, έχει πορεία σταθερά ανοδική με χαρακτηριστική αύξηση του παραγωγικού της δυναμικού και των εργαζομένων της. Σήμερα, η DAMAVAND Α.Ε. απασχολεί 350 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της σεζόν, από τους οποίους οι 200 είναι μόνιμοι, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή της στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι φέτος διαχειρίστηκε 150.000 τόνους τομάτας, ενώ το 2016 μόλις 28.000 τόνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται θετικά για απασχόληση ποικίλου ανθρώπινου δυναμικού, παραγωγών, μεταφορέων, και άλλων εργαζομένων σε παράλληλους φορείς. Αυτή η αλματώδης αύξηση υποδηλώνει τη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησης και την αποτελεσματική της συμβολή, στην αγροτική παραγωγή και μεταποίηση.
Η βιομηχανία πέραν των όλων των άλλων, επιδεικνύει και έντονη δράση στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, όπως η τρέχουσα δωρεά ανακαίνισης πτέρυγας της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Καρδίτσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!