altΟμάδα μαθητών και μαθητριών του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας έδειξε για άλλη μια φορά ότι η νεολαία αποτελεί την κινητήρια δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον, συμμετέχοντας στην περιφερειακή πλατφόρμα Ευρώπης και κεντρικής Ασίας 2024 για τη μείωση του κινδύνου εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου το χρονικό διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2024 υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της πρωτοβουλίας ετοιμότητας και πρόληψης καταστροφών για την νοτιανατολική Ευρώπη DPPI SEE (Disaster Preparedness and Prevention Initiative for South Easter Europe και του Γραφείου Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών UNDRR (United Nations Office for Disaster Risk Reduction).
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Με τη καθοδήγηση των συντονιστριών εκπαιδευτικών της ομάδας, κας Αικατερίνης Λάντζου και κας Ευθυμίας Ζήση, οι μαθητές ανέπτυξαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, το οποίο παρουσίασαν με μεγάλο ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες του συνεδρίου. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ομάδα των μαθητών του 5ου ΓΛ Καρδίτσας «The 4tified», αποτελούμενη απο τους μαθητές Διάκου Γιαννούλα, Μπακαρού Μαρία-Βιολέτα, Τσατσαρώνη Αλέξανδρο και Σακελαρρόπουλο Χαράλαμπο, βραβεύτηκε για την δεύτερη θέση που κέρδισε το προηγούμενο σχολικό έτος, συμμετέχοντας σε διαδικτυακό διαγωνισμό για τις φυσικές καταστροφές. Στην πρόκληση- διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότερες από 290 ομάδες μαθητών, περισσότεροι από 1150 μαθητές και περισσότερα από 100 σχολεία από 10 διαφορετικές χώρες. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα «The 4smarties» του σχολείου Stavros Gymnasium από την Κύπρο και την τρίτη θέση η ομάδα «Viva Eroina» του σχολείου Colegiul National Ecaterina Teodoroiu από την Ρουμανία.
Οι μαθητές μας απέδειξαν ότι διαθέτουν όχι μόνο γνώσεις αλλά και συνείδηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η συμμετοχή τους στο συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να καλλιεργήσουμε μια γενιά υπεύθυνων πολιτών και αποδεικνύει ότι η εκπαίδευση για το περιβάλλον αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Το σχολείο μας δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να συμβάλουν ενεργά στην προστασία του πλανήτη. Τους μαθητές του Σχολείου συνόδευσε ο Διευθυντής του Σχολείου κ Γεώργιος Φιλίππου. Τέλος, ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας στην ακώλυτη στήριξη, αναφορικά με τη συμμετοχή μας στο προαναφερόμενο συνέδριο.
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!