altΕπίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, Αθηνά Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από την Υφυπουργό Παιδείας της Ελλάδας, κα Ζέττα Μακρή. Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης και οι δράσεις που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης.

Συζητήθηκε εκτενώς το νέο πρόγραμμα που θεσμοθετεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών της Θεσσαλίας στην Κύπρο και ιδιαίτερα στα Φυλακισμένα Μνήματα. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα προβλέπει επισκέψεις Κυπρίων μαθητών στη Θεσσαλία, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική ανταλλαγή. Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόταση αδελφοποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφέρεια Λεμεσού, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη σύσφιξη των δεσμών των δύο περιοχών.

Κατά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε την Υπουργό Παιδείας της Κύπρου για την πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση «Κιβωτός 24», μια προσομοίωση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων. Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και υπογράμμισε τη σημασία της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε:
«Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε την Υπουργό Παιδείας της Κύπρου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας. Συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν την Περιφέρειά μας και την Κύπρο, καθώς και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel. Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στις επισκέψεις μαθητών από σχολεία της Θεσσαλίας στην Κύπρο και ιδιαίτερα στα Φυλακισμένα Μνήματα, καθώς και στην αδελφοποίηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφέρεια Λεμεσού. Πρόκειται για δράσεις που ενισχύουν τη συνεργασία και τη σύνδεση μεταξύ των δύο περιοχών, αλλά και των δύο λαών.»

Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας της Κύπρου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Περιφερειάρχη και τοπικούς φορείς. Ιδιαίτερη συγκίνηση μας προκαλεί η ονοματοθεσία του Δημοτικού Σχολείου Λάρισας σε 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας – Ευαγόρας Παλληκαρίδης, μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την κοινή ιστορική μας μνήμη. Υποδεχόμαστε επίσης με χαρά τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη, οι οποίες ενισχύουν τη συνεργασία των σχολείων των δύο χωρών».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, κα Ζέττα Μακρή, στις δικές της δηλώσεις υπογράμμισε: «Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε από τον Περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει σημαντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Τις πρωτοβουλίες αυτές το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει ανεπιφύλακτα,».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!