altΑναλυτική ενημέρωση για όλα τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλίας παρείχε στον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα το πρωί στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Ο κ. Κουρέτας, με τη χρήση χαρτών και σχεδιαγραμμάτων ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων που κατασκευάζει η Περιφέρεια σε όλη τη Θεσσαλία, για το σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Θεσσαλών στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του για την αγροτική ανάπτυξη του θεσσαλικού κάμπου, το οποίο και θα παρουσιαστεί στους Θεσσαλούς πολίτες σε ανοικτή εκδήλωση το επόμενο διάστημα.
Τη συζήτηση απασχόλησε ακόμη το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, η συνεργασία της Περιφέρειας με τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ) και τα έργα ορεινής υδρονομίας που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.
Τέλος ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε τον κ. Χατζηδάκη για τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων των πληγεισών από τονdaniel επιχειρήσεων μέσω της Κρατικής Αρωγής, όπως και για τα προγράμματα της επιχειρηματικότητας που αναμένεται να τρέξουν το 2025 μέσω του ΕΣΠΑ/Θεσσαλία 2021-27.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.43
Δύση: 19.11
Σελήνη
6 ημερών
1854
Ο Ν. Ζέρβας και ο Σπ. Καραϊσκάκης με 400 άνδρες συγκρούονται στην Πλάκα Ιωαννίνων με τους Τούρκους του Πίτσιαρη.
1884
Εγκαινιάζονται οι Θεσσαλικοί Σιδηρόδρομοι.
1897
Μάχη των Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί αποβιβάζονται στα Δωδεκάνησα και τα προσαρτούν.
1917
Το III Τάγμα του 1ου ΣΠ καταλαμβάνει το ύψ. Σεμέν ντε Φερ (νότια της Ειδομένης).
1941
Βυθίζεται στον όρμο Αντικύρων από γερμανικά βομβαρδιστικά το πλωτό νοσοκομείο "Σωκράτης".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!