altΑργύρι, 6 Μαρτίου 2025 - Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργιθέας, με έδρα τα Βραγκιανά, διοργάνωσε Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Δράσης κατά του σχολικού εκφοβισμού, με αφορμή τηνΗμέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την 6η Μαρτίου 2025, στο Νηπιαγωγείο Αργυρίου με την συνεργασία της νηπιαγωγού Μαρίας Χιώτη, είχε ως στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του bullying, καθώς και την ευαισθητοποίηση των μαθητώνσε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Η Βασιλική Μπενέκη (κοινωνική λειτουργός) και η Ναυσικά Γκαραβέλα (παιδαγωγός) προσδιόρισαν την έννοια του σχολικού εκφοβισμού, μίλησαν για τα χαρακτηριστικά θύτη και θύματος, καθώς και τις διάφορες μορφές του. Εστίασαν ιδιαίτερα στην έγκαιρη ανίχνευση των περιστατικών, την πρώιμη παρέμβαση και τις στρατηγικές πρόληψης που μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον.
Η εκδήλωση έλαβε ιδιαίτερη θερμή υποδοχή από τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή. Μέσα από συζητήσεις και βιωματικές ασκήσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τον σχολικό εκφοβισμό, ενώ παράλληλα ενίσχυσαν τις αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Δήμου Αργιθέας να δημιουργήσει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους τους μαθητές και να ενισχύσει την κοινωνική συνείδηση γύρω από τον σχολικό εκφοβισμό.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργιθέας δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις του για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του bullying, με στόχο την προστασία των παιδιών και τη δημιουργία σχολείων που προάγουν την ισότητα και την ασφάλεια για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.43
Δύση: 19.11
Σελήνη
6 ημερών
1854
Ο Ν. Ζέρβας και ο Σπ. Καραϊσκάκης με 400 άνδρες συγκρούονται στην Πλάκα Ιωαννίνων με τους Τούρκους του Πίτσιαρη.
1884
Εγκαινιάζονται οι Θεσσαλικοί Σιδηρόδρομοι.
1897
Μάχη των Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί αποβιβάζονται στα Δωδεκάνησα και τα προσαρτούν.
1917
Το III Τάγμα του 1ου ΣΠ καταλαμβάνει το ύψ. Σεμέν ντε Φερ (νότια της Ειδομένης).
1941
Βυθίζεται στον όρμο Αντικύρων από γερμανικά βομβαρδιστικά το πλωτό νοσοκομείο "Σωκράτης".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!