ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Πολιτική δραστηριότητα

Στα πλαίσια του πλατιού πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιεί η Τομεακή οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ, θα γίνουν οι παρακάτω συσκέψεις, περιοδείες εκδηλώσεις:

•ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/8/2021
•Σύσκεψη-Κανάλια στις 8.30 μμ στο κατάστημα «ΘΕΑ» (μπαλκόνι) με ομιλητή τον Αστέρη Χαλάτση μέλος ΤΓ της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

•ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8/2021    
•Περιοδεία αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Έκτορα Γάζο μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και τον Βασίλη Ελευθερίου μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο δήμου Πλαστήρα με την Λαϊκή Συσπείρωση στα χωριά: Μοσχάτο, Μεσενικόλας, Μορφοβούνι.

•ΚΥΡΙΑΚΗ 8/8/2021    
•Περιοδεία αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Πάνο Τζόκα μέλος του ΤΓ της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και τον Βασίλη Ελευθερίου μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο δήμου Πλαστήρα με την Λαϊκή Συσπείρωση στα χωριά: Κρυονέρι, Νεοχώρι, Φυλακτή, Πεζούλα.

•ΠΕΜΠΤΗ 12/8/2021
•Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Τάκη Ψημμένο στέλεχος του κόμματος και αγωνιστή της Αντίστασης και του ΔΣΕ στις 7.30 μμ στον Μεσενικόλα (πλατεία) με ομιλήτρια την Φυλιώ Τόλια ιστορικό και συνεργάτη του τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ.

•ΣΑΒΒΑΤΟ 14/8/2021    
•Σύσκεψη –Καταφύγι στις 11 π.μ. στο καφενείο Βασίλη Ζαχάκου με ομιλητή τον τον Έκτορα Γάζο μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

•ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8/2021    
•Σύσκεψη-Μορφοβούνι με ομιλητή τον Βασίλη Ελευθερίου μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο δήμου Πλαστήρα με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
10 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.