Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στο Διάσελο Τρικάλων

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στην Επαρχιακή Οδό Αχλαδοχωρίου – Διάσελου στην Π.Ε. Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη παρακολούθησαν την πορεία των εργασιών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ενημερωθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη για την πορεία των εργασιών της κατασκευής της νέας γέφυρας στην επαρχιακή οδό Αχλαδοχωρίου – Διάσελου. Το έργο βρίσκεται στο 95% της υλοποίησης του και απομένουν οι υποδομές πρόσβασης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα υποδομής είναι εργαλείο και προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης της υπαίθρου και είμαστε κοντά στους ανθρώπους της που καθημερινά αγωνίζονται και αποτελούν δύναμη δημιουργίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία έργου
Αντικείμενο του έργου είναι:
•η επέκταση της υπάρχουσας γέφυρας επί της αρ. 25 Επαρχιακής Οδού Αχλαδοχωρίου-Διασέλλου, με την κατασκευή νέας γέφυρας σύμμικτου φορέα, αποτελούμενης από ένα αμφιέρειστο άνοιγμα συνολικού μήκους 20,20 m, ώστε η υπάρχουσα και η νέα γέφυρα να αποτελούν ενιαίο φορέα συνολικού πλάτους 11,55m.
•η βελτίωση των προσβάσεων της γέφυρας συνολικού μήκους 340 m.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!