Ειδήσεις

Μάχη με τη φωτιά σε 5 σημεία της Αττικής εν μέσω σφοδρών ανέμων

altΑυτοκτονία ηλικιωμένου, εγκαυματίες και καμένα σπίτια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζει από το απόγευμα του Σαββάτου η Αττική καθώς οι φλόγες καίνε μία έκταση που υπολογίζεται σε 7 χιλιάδες στερέματα και στο διάβα τους καταστρέφουν κατοικίες και τεράστια δασική έκταση. Τα μέτωπα είναι ενεργά σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος, ενώ ακόμα δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια πόσα είναι τα οικήματα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά.

Οι άνεμοι που πνέουν στην Αττική είναι πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα η φωτιά να κινείται με τεράστια ταχύτητα και να ξεπηδούν συνεχώς νέες εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ριπές των ανέμων έφτασαν ακόμα και τα 113 χλμ/ ώρα πριν από λίγες ώρες. Έτσι το έργο των πυροσβεστών γίνεται πολύ δύσκολο καθώς τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν στοχευμένα, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν φλόγες που ξαφνικά φουντώνουν.
Το ακόμα περισσότερο ανησυχητικό είναι το ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι άνεμοι δεν αναμένεται να κοπάσουν καθόλου τουλάχιστον μέχρι και το απόγευμα.
Έμφαση δίνεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Αττικής και νοτιοανατολικά επίσης στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ και προσέθεσε ότι ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
3 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.