Ειδήσεις

Μάχη με τη φωτιά σε 5 σημεία της Αττικής εν μέσω σφοδρών ανέμων

altΑυτοκτονία ηλικιωμένου, εγκαυματίες και καμένα σπίτια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζει από το απόγευμα του Σαββάτου η Αττική καθώς οι φλόγες καίνε μία έκταση που υπολογίζεται σε 7 χιλιάδες στερέματα και στο διάβα τους καταστρέφουν κατοικίες και τεράστια δασική έκταση. Τα μέτωπα είναι ενεργά σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος, ενώ ακόμα δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια πόσα είναι τα οικήματα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά.

Οι άνεμοι που πνέουν στην Αττική είναι πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα η φωτιά να κινείται με τεράστια ταχύτητα και να ξεπηδούν συνεχώς νέες εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ριπές των ανέμων έφτασαν ακόμα και τα 113 χλμ/ ώρα πριν από λίγες ώρες. Έτσι το έργο των πυροσβεστών γίνεται πολύ δύσκολο καθώς τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν στοχευμένα, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν φλόγες που ξαφνικά φουντώνουν.
Το ακόμα περισσότερο ανησυχητικό είναι το ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι άνεμοι δεν αναμένεται να κοπάσουν καθόλου τουλάχιστον μέχρι και το απόγευμα.
Έμφαση δίνεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Αττικής και νοτιοανατολικά επίσης στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ και προσέθεσε ότι ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.18
Δύση: 18.21
Σελήνη
11 ημερών
1822
Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
1849
Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
1943
Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
1944
Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"