Ειδήσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας

alt«Βρήκαμε κοινές θέσεις» λέει η Μόσχα

Περισσότερες από πέντε ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας στο Γόμελ της Λευκορωσίας, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ή και ώρες. Η επόμενη συνάντηση φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας και όχι ξανά στο Γόμελ.

Το ρωσικό Sputnik μετέδωσε τις δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι η ρωσική και η ουκρανική πλευρά βρήκαν ορισμένα σημεία επαφής πάνω στα οποία οι δύο χώρες θα μπορούσαν να χτίσουν κοινές θέσεις.
«Οι συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά που διήρκεσαν περίπου 5 ώρες μόλις ολοκληρώθηκαν. Συζητήσαμε λεπτομερώς όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και βρήκαμε κάποια κοινά σημεία πάνω στα οποία μπορούμε να προβλέψουμε κοινές θέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
3 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.