Ένα αξιόλογο τραγούδι με τίτλο: Οι προσφυγές, από Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες

altΟι πρόσφυγες είναι ο τίτλος ενός αξιόλογου τραγουδιού που κυκλοφόρησε στις 31 Οκτώβρη 2021 από Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες. Συνθέτης είναι ο Παναγιώτης Βελέτζας, στιχουργός ο Δημήτρης Ρήτας και ερμηνευτής ο Άρης Φαλιάγκας. Με τα δικά μου κριτήρια, ως απλού φίλου της καλής μουσικής, θεωρώ ότι το τραγούδι αυτό αξίζει να αναδειχθεί και να παίζεται και να τραγουδιέται από όλους τους Έλληνες.

Πέρα από το περιεχόμενο των στοίχων, που αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και που αφήνει μήνυμα προβληματισμού και ανθρωπιάς, υπάρχει και μια υπέροχη μουσική και ενορχήστρωση και μια υπέροχη ερμηνεία.
Πολλά τραγούδια και μουσικές ακούμε καθημερινά, αρκετά από τα οποία υπολείπονται σε ποιότητα από τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και τα οποία δεν γνωρίζω και πολύ καλά πως φτάνουν να παίζονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοράσεις και αναφέρομαι κυρίως στους κρατικούς που κατά κανόνα παρουσιάζουν ποιοτικό τραγούδι. Κάλλιστα ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ με βάση τα κριτήρια και την ποιότητα του καλού τραγουδιού, μπορεί να πάρει επάξια μια θέση στο άλμπουμ της κάθε δισκοθήκης και να παίζεται ή να τραγουδιέται από κάθε έλληνα και από κάθε ραδιοφωνικό σταθμό ή τηλεόραση.
Το τραγούδι μπορεί να αναζητηθεί στο διαδίκτυο πατώντας: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΦΑΛΙΑΓΓΑΣ
Συγχαρητήρια λοιπόν στους Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.